Skip to content

The Private Practice Big Weekend

Why Attend This Course?

The Private Practice Big Weekend is a unique learning and lifestyle event in the heart of Adelaide Hills wine country.

Designed as a family and/or whole-practice bonding and motivational retreat, delegates will experience fine dining and wining, whilst being exposed to the secret wheels of happiness and success.

Choose the three day (Friday – Sunday) or two day (Saturday – Sunday) experience with the optional Monday morning wrap-up brunch session.

Key Features

  • CPD point entitlement
  • Three days of interactive lecture and workshop style presentations
  • Exclusive winery tour and tasting experience
  • Fine dining lunch and dinner
  • All presenters are leading professionals in business and financial disciplines specialising in healthcare consultancy
  • Personalised needs analysis and action plans
  • Course workbook and resource library
  • Networking social functions
  • Morning tea, lunch and afternoon tea provided

Keynote Sessions

Time
Session
Duration
Cost
9:00 AM
  • Day 1 – The Secret Wheels of Happiness and Success

    In this lively discussion we will explore the results of a recent extensive survey of Australian doctor’s participation in a range of activities found to be pre-conditions for improving chances of a happy and successful life.

    30 mins
9:30 AM
  • Day 1 – Personal and Professional Sustainability: Physician Heal Thyself

    Developed by Dr Roger Sexton of Doctors Health S.A, this session will outline a model for physicians personal care discussed in terms of the four key interdependent ingredients of our inputs, our processes, our outputs and feedback.

    30 mins
10:30 AM
  • Day 1 – The Future of Private Practice, Consumerism and Medico-Legal Risk Management

    An in-depth look at the changing landscape and patterns of doctor-patient-practice interaction.

    30 mins
11:00 AM
  • Day 1 – Welcome Dinner

    Indulge in a sumptuous, three course fine dining experience at Hardy’s Verandah Restaurant overlooking the idyllic Piccadilly Valley.

    15 mins
11:15 AM
  • Day 2 – Your Practice, More Than Just a Place of Work

    Discover the core role that ‘sound’ principles in business and financial management play in achieving your practice and lifestyle goals.

    15 mins
11:30 AM
  • Day 2 – Financial and Lifestyle Planning

    Money and lifestyle management should not be left to chance, but rather require a scientific approach. This session will guide you through the results of an evidence based process to achieve true success.

    15 mins
11:45 AM
  • Day 2 – $#!+ Happens

    Discover why and how to design and implement your own personal and family long-term ‘safety net’ for protection against unforeseen events.

    15 mins
12:00 PM
  • Day 3 – Business Structures

    Grasp an understanding of the ‘best practice’ principles and procedures required to effectively operate and grow your practice to give you more free time to achieve your lifestyle aspirations.

    15 mins
12:15 PM
  • Day 3 – The Legal Safety Net

    Everything you’ve always wanted to know about contracts, agreements, asset protection and estate planning…but were too afraid to ask.

    15 mins
12:45 PM
  • Day 3 – Superannuation

    It’s important to understand the recent changes to super legislation and their effect on your retirement planning. Discover the contribution strategies that will help you maximise your retirement savings nest egg.

    15 mins
1:00 PM
  • Day 3 – The Big Lunch

    It’s all about family – An introduction to the Australian Doctors Spouse Network and the importance of work-life balance.

    15 mins
1:30 PM
  • Monday Morning Wrap-Up Brunch – Social Media and Medical Practice: Opportunity or Threat

    Join us for the optional Monday morning long and lazy brunch during which we will be discussing the merits and potential pitfalls of social media in medical practice.

    15 mins

Meet our Education Partner Network

The Private Practice Education Partner Network are a national team comprising of leading professionals in business and financial disciplines specialising in healthcare consultancy.

To find out more about our team members, please follow the link below to view their profiles.

    

© 2016 Fintuition Institute Pty Limited ABN 89 139 869 426. All rights reserved.

Terms and Conditions